Maniere digitale

epicentru stock

Victoria Turk
Colecţia: savoir-vivre
Traducere: Loredana Bucuroaia
Ilustraţia copertei: Cristiana Radu
135 x 210 mm; 232 pp.
Broşată, cu clape
ISBN 978-606-8977-45-4


Victoria Turk este senior editor la WIRED UK, unde supervizează secțiunea despre cultură, se ocupă de conținutul video al publicației și scrie atât pentru print, cât și pentru online. Înainte de a se alătura echipei WIRED a fost editor la New Scientist și la Motherboard UK, canalul de știință și tehnologie al VICE.

M I N U N A T A   L U M E   N O U Ă ,   L A   C Â T E V A   C L I C U R I   D I S T A N Ț Ă :  
M U N C E Ș T I   O N L I N E ,   I U B E Ș T I   O N L I N E ,   C U M P E R I   O N L I N E .  
Ș I   T E   D E S P A R Ț I   O N L I N E .   C U   E L E G A N Ț Ă ?   S A U   F Ă R Ă ?  
Ș I   E C R A N E L E   S E   R A F I N E A Z Ă ,   N U - I   A Ș A ??

Lecția numărul 1: imaginați-vă că toate persoanele cărora le trimiteți e-mailuri sunt mai inteligente și mai ocupate decât voi.

e-mailuri ● telefoane ● teleconferințe ● mesaje vocale ● sms-uri ● Slack ● LinkedIn ● Facebook ● Instagram ● Twitter Tinder ● WhatsApp ● Snapchat ● selfie ● clișee ● hashtag-uri ● acronime ● GIF-uri ● meme ● FOMO ● fake news ● troli

Poate că știi cum trebuie să te porți la un dineu, dar cât de sigur ești asupra bunelor maniere pe grupurile de WhatsApp?
Profilul tău de Tinder îndeplinește oare standardele de bună-cuviință general acceptate? Și ce ar trebui să știi despre social media, acest butoi cu pulbere al etichetei online? Cum răspunzi la e-mailurile enervante ale colegilor? Ce ar spune ghidul Debrett’s despre profilul tău pe Tinder? Și ce înseamnă „Milkshake Ducks“?

Cât de repede trebuie să răspunzi la un e-mail? Și care e tonul potrivit? Există vreo lege care spune că fiecare mesaj trebuie să înceapă cu „Îmi pare rău pentru întârzierea cu care răspund“?

Pe internet, nimeni nu știe că ești şacal – dar asta nu e o scuză pentru lipsa manierelor..