Guerlain - Élisabeth de Feydeau

epicentru stock

Élisabeth de Feydeau a studiat istoria. Este specialistă în parfumuri și a publicat numeroase volume traduse în toată lumea.

G L O R I A   E   E F E M E R Ă ,
D O A R   R E N U M E L E   E   V E Ș N I C.

Jean-Paul Guerlain.
Prințul parfumurilor, fondatorul Casei Guerlain, geniul inegalabil al celor mai fericite creaţii olfactive.

Două secole de istorie a amorului și a frumuseții perlate, parfum cu esență de art nouveau, curaj, inspirație, aventură și nebunie rafinată – pe scurt: Parisul luxului și al voluptății.

„Creația e un dar în sine și singurele mele limite au fost limitele imaginației. Selecționând cele mai bune materii prime naturale din întreaga lume, am dus mai departe priceperea familiei, care a ridicat respectul pentru calitate la rangul de filosofie de viață. Trec azi ștafeta, cu încredere și seni­nătate, altor parfumieri, care vor fi și ei capabili, cu talent și pasiune, să asi­gure viitorul grandioasei Case, combi­nând frumusețea cu îndrăzneala.“ - JEAN-PAUL GUERLAIN

Pentru un machiaj perfect tot timpul anului, Guerlain a creat în 1984 pudra Terracotta, primul fard compact din care încă se vinde o cutie la fiecare douăzeci și cinci de secunde, pe tot globul!

În 1925 a venit rândul parfumului Shalimar să troneze în vitrina maga­­­zi­nu­lui de pe Champs-Élysées. Foarte repede declarat o capodoperă, parfumul pătrunzător de dulce, de o dulceață aproape agresivă, și-a primit numele de la mitul indian care a devenit nemuri­tor datorită vestitului palat Taj-Mahal. În vremurile de glorie ale dinastiei mogulilor, Shalimar era numele grădinilor parfumate din Srinagar, Lahore și Kapurthala. În sanscrită, înseamnă „loc al dragostei”, pentru că acele grădini erau paradisul pe pământ.

Guerlain visa neîncetat la o aromă inedită, la un parfum sublim care va fermeca inimile tuturor femeilor. Pentru a-l detrona pe Jean Patou, care lansase Joy, „parfumul cel mai scump din lume”, el a creat Coque d’or, un chypre foarte sofisticat, ale cărui tente de mosc formează o bază uimitor de senzuală. Baccarat a imaginat pentru această creație un sublim flacon de cristal emailat cu aur și safir, numit „papion”, creat ca un omagiu pentru Serghei Diaghilev. Ambalajul pentru Coque d’or a fost desenat de celebrul decorator Jean-Michel Frank, care a conceput decorațiunile și piesele de mobilier pentru viitorul Institut de Beauté Guerlain. Conținutul și forma vor atinge perfecţiunea, iar Coque d’or îl va detrona pe Joy al lui Jean Patou, devenind el cel mai scump parfum din lume!

Élisabeth de Feydeau
Colecţia: savoir-vivre
Traducere: Magda Răduţă
Ilustraţia copertei: Cristiana Radu
135 x 210 mm; 256 pp.
Broșată cu clape
ISBN 978-606-8564-87-6